Michelin Alpin 5 – Testa och granska

Vinterperioden är ett riktigt tortyrmoment för trafikanter i allmänhet, särskilt de som sitter i fordon och som av någon anledning måste ut i snön. I bilen är det lätt att sladda på is eller snö och fastna helt om bilen inte har rätt däck. Det är av denna anledning som vissa ingenjörer aldrig har slutfört sina hjärnor för att designa en ny serie högpresterande däck som kan rulla på snö mitt i vintern. Det här är tillverkaren Michelin som precis har släppt ett vinterdäck som det kallar Alpin 5, en rad däck som ger bättre grepp på hala underlag och till och med vackrare än de gamla modellerna från samma tillverkare. Detta däck är en pålitlig och hållbar modell, som passar alla, oavsett biltyp.

Rekommenderas Michelin Alpin 5-däcket?

Detta snödäck rekommenderas starkt. Medan vissa finner ett visst självförtroende och säkerhet bakom ratten tack vare detta däck, är andra ännu mer imponerade av dess reaktionsförmåga vid inbromsning. Oavsett vilken typ av fordon du har, kommer detta däck alltid att kunna följa med dig dagligen, för en maximal trafiksäkerhet. Detta är en stor fördel, eftersom den har flera typer av storlekar, även beroende på storleken på din bil. Detta utan att förglömma att det är ett tillbehör som även lämpar sig för alla typer av ömtålig jord, som till exempel hala vägar, med snö eller isiga vägar. Trots de dåliga förhållanden som du kommer att åka under blir din körning mycket tystare än när du kör med konventionella däck i snön. Den har en lång livslängd som inte lämnar någon oberörd, särskilt eftersom den har en 12-månaders garanti, introducerad av tillverkaren.

För- och nackdelarna från Michelin Alpin 5-däcket

PROS:

  • Flera storlekar tillgängliga
  • Lämplig för alla typer av ömtåliga golv
  • Tyst körning
  • Imponerande livslängd
  • 1 års tillverkargaranti

CONS:

  • Ej lämplig för torra golv
  • Mycket högt försäljningspris
  • Levereras utan fälgarJag har jobbat i några år som bilmekaniker och med de år som jag redan har ägnat åt att öva så kan jag lite om allt som har med biltillbehör att göra. Jag äger en bil själv för mina resor, och det var under vintern som jag fick möjlighet att testa Michelin Alpin 5-däcken. vet hur man sköter sin bil mitt i vintersäsongen. Självklart rekommenderar jag dem alltid att köpa Michelin Alpin 5-däck, designade främst för tillfället. Även om de här däcken kostade mig lite, tror jag inte att jag ångrar mitt val, eftersom de är väldigt starka och tåliga och garanterar helt och hållet min säkerhet oavsett vädrets nycker. Med dessa nya däck behöver jag inte längre oroa mig när vägen är oframkomlig.

Flera storlekar tillgängliga

Däck är biltillbehör som finns i många storlekar, och som väljs utifrån typen eller märket på en bil. Denna skillnad i storlek är ofta orsaken till missmod för vissa människor, som tror att dessa däck inte kan vara kompatibla med deras bil. Det är dock helt tvärtom, eftersom Michelin Alpin 5-däcken är det väl kompatibel med alla typer av bilar.

Tillverkaren vet detta, och han kunde inte göra misstaget att tillverka ett standarddäck, vilket inte skulle gynna alla, utan en klass av människor. Om detta också är ditt bekymmer kan du vara lugn, eftersom den här byggaren har tagit sig besväret att göra dessa snödäck i alla möjliga storlekar. Så vilken bil du än äger, om du behöver dessa däck behöver du bara titta på storleken som är rätt för ditt fordon innan du köper den.

Lämplig för alla typer av ömtåliga golv

Om du är en av dem som planerar att bo länge i ett av de europeiska länderna är det bättre att du gynnar Michelin Alpin 5 vinterdäck. För om det inte sker en radikal förändring i vinterförhållandena, kommer du alltid att behöva ha dessa däck på ditt fordon varje dålig säsong. Michelin Alpin 5-däcket är faktiskt ett tillbehör som är väldigt effektiv för att skydda dig mot alla dåliga årstider, som gör jordar och vägar verkligen oframkomliga.

Du är mer benägen att råka ut för en olycka på snö eller is när du kör med vanliga däck. Detta kriterium är en av de bästa tillgångarna med detta däck, eftersom du är säker från alla olyckor oavsett väder. För körning i full snö, på slät mark full av is, bör Michelin Alpin 5-däck användas, som är kompatibla med alla dessa typer av vägar, och kunna skydda dig mot alla olyckor.

Tyst körning

Att köra bil är inte alls lätt i allmänhet, för även när underlaget är gynnsamt, det vill säga mitt i sommaren, måste man alltid vara vaksam och undvika att göra någonting under körningen. För detta ändamål orsakar vissa fordon ofta en stor distraktion mitt på vägen, på grund av de vanliga däck som de är försedda med och som avger ljud när du kör. Det är för att undvika alla dessa olägenheter som tillverkaren av Michelin Alpin 5-däcket har valt att göra dem på ett sådant sätt att det är så tyst som möjligt. Ibland i snö eller på halt underlag är det svårt att köra utan att göra ljud, speciellt vid inbromsning låter däcket. Men med den här modellen hör du sannolikt inte ett enda ljud, oavsett din hastighet, kommer din körning att vara helt tyst, även om du plötsligt bromsar. Därmed riskerar du inte att distrahera andra förare genom att tyst passera din väg.

Imponerande livslängd

Däck är tillbehör som generellt är gjorda på ett gediget sätt, för att kunna stå emot länge trots det dåliga vädret de kommer att behöva passera. Men Michelin Alpin 5-däcket är ännu starkare än konventionella däck, eftersom de är designade främst för att köras i svår terräng. Materialet som används är annorlunda, och vi finner gummin som inte så lätt tappar sin effektivitet som är fallet med andra däck. Dessutom har den flera självlåsande mönster för att du ska ha bättre precision när du kör mitt i snön.

Det är ett däck som är därför mycket solid, och som är mycket motståndskraftig mot alla väder, snö, is, vad som helst. När du har valt Michelin Alpin 5 däck kan du vara säker på att du har valt däck som håller i flera år på din bil innan du får några problem. Allt har varit genomtänkt för att du ska kunna göra en engångskostnad, till skillnad från de som byter bildäck nästan varje år.

1 års tillverkargaranti

Nuförtiden är det lite svårt, för att inte säga sällsynt, att hitta ett osäkrat föremål på internet. Tillverkare har alla märkt att konsumenter spenderar mycket tid på detta kriterium innan de gör ett köp. Det är faktiskt väldigt irriterande att lägga ut en stor summa pengar för att göra ett köp, bara för att senare inse att det här köpet som du gjorde har ett tillverkningsfel. Utan garantin finns det inget du kan göra förutom att acceptera att du gjort ett onödigt köp.

Nu, med garantin, är du säker från alla besvär som uppstår i samband med tillverkningen, eftersom du i det här fallet kan få återbetalning, och vi kan till och med helt enkelt byta ut din vara. Denna tillverkare har därför valt att erbjuda sina konsumenter ett års garanti, alltså 12 månader, en period som är tillräckligt lång för att du ska kunna testa dina däck så mycket som möjligt. Detta bevisar på sätt och vis styrkan hos dessa däck, och även denna tillverkares allvar.

Ej lämplig för torra golv

Det är uppenbart att detta kriterium är en verklig besvikelse för många människor, särskilt de som befinner sig i områden där vädret inte alltid är tillräckligt dåligt. Eftersom detta är däck som är gjorda annorlunda än konventionella däck har de tandkött och knoppar som inte är lätta att använda på torr väg. Vissa mönster läggs till för att bilen inte ska glida lätt på vått underlag, även om du åker lite fort.

Det är av denna anledning som Michelin Alpin 5-däcket tyvärr inte är lämpligt för torra jordar, dvs du kan inte använda dessa däck på midsommar. Vissa gör det, och resultatet är att ditt däck slutar med flera repor och inte längre kommer att kunna greppa marken under vintersäsongen. Det är lite synd, och irriterande, eftersom det är svårt att byta däck varje säsong, speciellt när priset inte är särskilt överkomligt.

Mycket högt försäljningspris

Det var självklart att förvänta sig att priset på detta Michelin Alpin 5-däck inte skulle vara överkomligt för alla. Detta är inte förvånande, eftersom vi alla vet att de flesta solida, presterande produkter nästan alltid säljs för riktigt, riktigt höga priser. Det är verkligen inte denna tillverkare som kommer att göra ett undantag med detta unikt designade däck med ny teknologi.

Det är därför bättre att du vet det nu, om du vill att detta däck ska vara en del av dina artiklar måste du vara beredd att punga ut en ganska stor summa pengar. Det är inte ett köp som görs på måfå och på ett infall, för man måste ta sig tid att samla in pengarna, för den som inte har tillräckligt med medel. Det är tydligt att den här tillverkaren inte tänkte på alla när de satte ihop detta däck, annars hade det lagt sitt försäljningspris inom räckhåll för alla.

Levereras utan fälgar

Många tror att detta Michelin Alpin 5-däck är ett komplett tillbehör, som kan monteras direkt på fordonet vid köp. Ändå är det inte så, vilket är lite av en besvikelse för alla, eftersom det bara är däcket som säljs. Det är ett däck som inte har fälgar, och det är användarens ansvar att hitta lämpliga fälgar som är kompatibla med däcket, innan det monteras på fordonet. Det är svårt att förstå att ett däck säljs så dyrt när det inte har fälgar. Du måste fortfarande lägga ut pengar för att köpa dig några solida fälgar som passar ditt Michelin Alpin 5-däck.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Basta Produkter
Logo