Concept 2 Roddmaskin – Testa och granska

Concept 2 Roddmaskin

Concept 2 var den första luftroddaren som skapades för inomhusbruk och satte standarden för kommande inomhusroddare. Det är ett av de mer grundläggande roddmaskinsalternativen som finns, eftersom många företag har byggt in fler tekniska funktioner utifrån Concept 2:s grundkonstruktion, men det är en av de mest populära roddmaskinerna du kan hitta. Du kommer förmodligen att se den på de flesta gym och majoriteten av professionella roddare arbetar med Concept 2. Naturligtvis kommer du att se att de flesta av dem hänvisar till den som en “erg” (eller ergometer) snarare än en roddare eller roddmaskin.

En bra roddare är dyr, och att köpa den kräver lite eftertanke. Det är en investering som räcker i flera år.

Finns Concept 2 på min lista över roddmaskiner att köpa? JA. Det är faktiskt nummer 1 Bergstopp från min lista.

Låt oss se varför…

Concept2 2712-US Inomhus Rower

271 kr
AE__amazonse amazon.se
Last update was on: Maio 14, 2024 4:42 pm

Vem använder koncept 2?

Nästan alla olympiska roddare sedan 30 år har gjort det uteslutande begagnat Concept 2. Det är även branschstandard för kommersiella gym över hela landet, samt gym och Crossfit-tävlingar.

PROS:

 • Praktiskt taget oförstörbar och har en livslängd på mer än 20 år.
 • Gjord i USA. Reservdelar är billiga och enkla att beställa tack vare deras fantastiska telefonsupport.
 • Exakta mätningar av förbrända kalorier och avstånd till ro.
 • Kan snabbt demonteras i två delar för att lagra mellan träningspassen.
 • Du kan ändra motståndet med spjället, från 1 till 10.
 • Rörelsen är väldigt lik åran på vattnet.

CONS:

 • Dyr
 • Bullrigare än vattenroddaren eller magnetiska motståndsroddare (C2 är ett luft-/svänghjulsmotstånd)
 • Tar mer plats än WaterRower

Concept 2 Rower Höjdpunkter

Den här maskinens höjdpunkt är definitivt dess hållbarhet – den används av proffs varje dag, så du vet att den kommer att klara av alla träningspass som du ger den. Den är perfekt för tyngre användare, men den har ett ganska smalt säte. Concept 2 är en roddmaskin med luftmotstånd, så den kommer att vara högljudd, men om det inte är något som stör dig kommer den att vara ett bra komplement till alla hemmagym.

Vem är jag?

Jag har tränat ett lag roddare på över 150 idrottare och med tanke på lagets storlek hade vi träning på vattnet och på ergmaskinerna. Typisk veckoförbrukning var cirka 120 000 m per maskin. Efter ett år har var och en av våra maskiner åkt motsvarande minst 7 miljoner meter. Det typiska gymmet kommer aldrig att nå hälften av det avståndet per maskin, så för ett värde av $ 900 till $ 1 000 är det förmodligen det bästa värdet i sporten och, om det underhålls, kommer det att fungera i flera år. .

Som jag ser det: ja C2 är inte billig MEN den håller för dig Allt a liv (även saker som kan gå sönder är lätta att fixa) och om du upptäcker att du inte behöver det längre så får du pengarna tillbaka utan problem om du säljer den. Här är en recension av board.crossfit.com:

… eftersom livslängden för en singel roddare C2 kommer att överstiga förmodligen 5 billigare alternativ köpte en efter en. C2 roddare är nästan oförstörbar , kan du spendera lite mer pengar nu eller spendera mycket senare på reparationer och utbyteskostnader.

Ännu ett citat från board.crossfit.com:

Under de senaste veckorna har jag haft bättre kundservice än Jag fick aldrig. Jag köpte en begagnad Concept 2 Model D, och kedjan hade flera länkar som hade gått sönder. Jag gick in på Concept 2-webbplatsen och beställde de reservdelar jag behövde. När jag fick allt började jag reparera, men när jag försökte ta bort kugghjulet med den speciella kopplingsmotorns verktygsmutter, kopplade lagren ur (i brist på en bästa term). Jag ringde koncept 2, jag pratade med Will och han skickade mig ett nytt handverktyg den dagen utan kostnad . Han berättade att det hade hänt förut, så han skickade det direkt (och det var fredagen före helgen).

Det enda bra alternativet till Concept 2, WaterRower, har ingen motståndsinställning, så det är faktiskt en viktig punkt.

Om jag inte hade en C2 ännu, skulle jag inte ha några problem att köpa en, för jag vet att den är oförstörbar och lätt återförsäljbar för nära 100 cent på euron. De har förmodligen den mest efterfrågade begagnade marknaden för någon träningsutrustning just nu, så om du inte gillade den av någon anledning kommer du att kunna sälja den för mindre förlust än i stort sett all annan utrustning.

Övergripande uppbyggnad och kvalitet

Det här är en roddmaskin av kommersiell kvalitet med främre ben i aluminium och bakre ben i stål. Dess aluminiummonorail och rostfria stålskenor är byggda för att tåla konsekvent daglig användning. Förutom den hållbara konstruktionen hittar du alla grundläggande statistik- och träningsalternativ som du behöver för att öka din styrka och uthållighet, men du kommer inte att hitta några högteknologiska tillägg här.

Funktioner

Om du letar efter en strömlinjeformad, pålitlig roddmaskin är Concept 2 en utmärkt roddmaskin. Även om du har allt det grundläggande du behöver här, utanför statsspårning, en liten displayskärm, några inkluderade träningspass och hyfsade komfortnivåer, kommer du inte att hitta mycket annat när det gäller teknik. Den här maskinen har dock Bluetooth-anslutning, så du kommer att kunna införliva fitness trackers som Garmin i din rutin.

Statistik och mätvärden

Concept 2 rower synkroniseras med Concept 2 ErgData-appen för att spåra distans, hastighet, tempo, förbrukade kalorier och watt, som alla visas på displayskärmen.

Display

Displayen lyser upp så snart du tar ditt första slag. Du uppmanas sedan att välja Just Row, Select Workout, Connect, Memory eller More Options innan du börjar ro. När du har valt ser du din distans, hastighet, slagfrekvens (tempo), förbrukade kalorier och watt på skärmen.

Inkluderade träningspass

Denna “erg” har fem förprogrammerade träningspass, som inkluderar enkel distans, enkel tid, intervaller för distans, intervaller för tid och variabla intervaller. Du kan också välja mellan fyra spel – fiskspel, pilkastning, målträning, racing och biathlon.

Träningsappar, kompatibilitet och prenumerationsalternativ

Den här maskinen har ingen appkompatibilitet, men du kan synkronisera din Concept 2 med din telefon via Bluetooth och ladda upp din statistik till ErgData-appen.

Känn

“Erg” har en monorail av aluminium med I-balkar och en räls av rostfritt stål som skapar en jämn körning och återhämtning. Den har dock ett kedjeband, och om din teknik inte är perfekt kommer du att upptäcka att kedjan studsar på vägen in.

Typ av aggregat

Detta är en luftroddare, så svänghjulet kommer att generera en hel del buller. Luftroddare är vanligast, men om du vill ha något tystare kan du välja en roddare med magnetiskt motstånd.

Viktkapacitet

Viktkapaciteten är 227 kg, vilket är både genomsnittligt och ganska högt.

Exakta mått

På tal om 10 års erfarenhet av tävlingsrodd (inklusive internationellt) liknar C2 att vara på vattnet. Det är därför de är så populära bland konkurrenskraftiga roddare (vi har till och med inomhusmästerskap i rodd).

Koncept 2 vs WaterRower

PROS:

 • WaterRower är mycket trevlig och bekväm för en lång långsam cardio , men inte bra för intervaller och lopp. Det är här C2 utmärker sig.
 • WaterRower är tystare , och ljudet av vattnet är trevligare än ljudet från fläkten.
 • WaterRower är tyngre, men mindre, och kan förvaras vertikalt. Den har hjul och är lättare att flytta.
 • Det ser ut som en möbel som du kan lämna kvar i ditt vardagsrum.

CONS:

 • Mer Kära . WaterRower är dyrare än C2 Model D.
 • Mindre marknad för återförsäljning. Alla vill ha en begagnad C2. WaterRower inte så mycket .
 • Inte oförstörbar som C2, och delar är dyrare. Missförstå mig inte, WaterRower kommer att hålla dig i över 5 år utan underhåll, förmodligen till och med 10-15 år med underhåll, men du måste köpa nya delar, och de blir dyrare. Tanken kan gå sönder och kostar 200 euro. C2 håller för årtionden.
 • Mått är onödigt, det säger inte exakt hur långt du rodde och hur snabbt.
 • Inga motståndsinställningar, du måste tillsätta mer vatten för att ändra motståndet, du kan inte göra det snabbt.
 • Behöver lägga till klortabletter då och då för att förhindra att alger växer i tanken. Men surfplattorna är gratis hela livet.

Rekommenderar jag WR istället för C2?

Inte alls , såvida du inte verkligen vet vad du gör och är 100 % säker på att WaterRower är bättre för dig, för i slutändan mellan dessa 2 det handlar verkligen om personlig smak .
Det är en fantastisk maskin, och det enda alternativet till C2, men som jag sa, jag rekommenderar fortfarande C2 som #1 om du inte riktigt vet vad du gör.

SkiErg vs Concept 2 Rower

Jag kan inte rekommendera att du köper en SkiErg i stället för en roddmaskin. Även om SkiErg kommer från samma företag och är en utmärkt utrustning är den inte en ersättning för roddträning och jag skulle bara rekommendera att du köper en SkiErg om du tränar specifikt för skidåkning, inte allmän kondition, eller om du redan har en roddmaskin och vill ha en alternativ rörelse.

Airdyne vs Concept 2

Concept 2 är helt enkelt en mycket mer komplett träning jämfört med Airdyne. Airdyne är bra men inte en komplett övning. Kanske som uppvärmning eller avkylning, men inte som primär träning. Jag kan inte rekommendera att du köper en Airdyne i stället för C2.

Last update was on: Maio 14, 2024 4:42 pm

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Basta Produkter
Logo